Investera i en soffa av Howard typ

Funderar du på att inreda med en tidlös engelsk designklassiker? Välkommen till oss för en provsittning av en Howard soffa. Howard soffor har markerat god smak och känsla för kvalitet i flera generationer. Från början mest i brittiska hem men numera finner du dessa karaktäristiska soffor i exklusivt inredda miljöer över hela världen. Namnet Howard brukar spåras tillbaka till engelsmannen John Howard som tillverkade kompromisslösa kvalitetsmöbler med gamla beprövade tekniker i början av 1800-talet. John Howard var teknisk lekman i framkant och tog flera viktiga patent som hjälpte honom att behålla den unika karaktären på sina möbler. Ryktet spred sig och företaget Howard&Sons blev snart hovleverantör. Till flera olika hov! Idag är Howard namnet på en särskild typ av soffa som karaktäriseras av stort sittdjup, låga armstöd och, i regel, hög kvalitet genom hela produktionen. Resultat är mycket god sittkomfort och soffor och fåtöljer som passar i många hem. Howard möbler har ofta svarvade ben försedda med hjul vilket är en praktisk detalj som gör dem lätt att flytta. Vi har ett stort sortiment av Howard soffor från flera olika tillverkare som alla följer receptet på en klassisk kvalitetssoffa men som även adderar egna unika element. Hantverksmässigt tillverkade Howard soffor har alltid kostat en slant, inte minst på grund av materialen i sofforna. I regel är de stoppade med dun. Men det handlar om kvalitet som vi tror lönar sig i längden. En välgjord soffa med utbytbart tyg kan mycket väl gå i arv i generationer.

Howard soffor

Howard soffor och fåtöljer är lika sköna som eleganta!

Varumärken kommer ofta från passionerade hantverkare som gör produkter i små men påkostade serier. Howard fåtöljer och soffor är ett exempel. Vi har satsat på att ge bästa tänkbara service till medvetna kunder som inte bara följer modets nycker. Vi kan erbjuda lyhörd hjälp inför din investering i nya möbler.