Ett mer organiserat kök

Att förbereda en festmåltid för hela familjen är redan tillräckligt svårt, och det blir ännu svårare om du stressar upp dig för att du inte hittar saker, andra saker är i vägen och du måste göra nästan omöjliga rörelser för att inte bränna dig på spisen. Innan du börjar med att baka och laga mat inför nästa stora måltid, ta en titt på dessa tips här på villaliv som är till för att göra ditt kök så organiserat som möjligt.

  1. Gör om en gammal stege till en hängare för dina grytor och stekpannor. Häng upp dem i taket och de blir genast lättillgängliga. Se dock till att du har tillräckligt högt i tak för detta, eller att de är på en plats där du inte kommer slå i huvudet i dem hela tiden!
  2. Istället för att lägga ner alla måtten i en låda – häng upp dem! Skaffa små krokar och sätt upp dem på väggen. För att göra det ännu lättare kan du sätta en liten lapp ovanför varje krok där det står vilket mått det är.
  3. Ha förvaringskorgar i kylen! Istället för att bara lägga allt huller om buller (så du aldrig hittar det du ska ha då det ligger längst in i kylen …) och sortera innehållet i kategorier.
  4. Förvaringskorgar är egentligen bra att ha överallt. Ha det även i skåpen så du lätt kan hitta pasta, snacks, te etc.
  5. Ställ upp ugnsplåtarna vertikalt istället för att slänga ner dem ovanför varandra under ugnen. Det blir både mycket lättare att hitta vilken du ska ha och det går snabbare att få ut den.
  6. Samma med skärbrädor – förvara dem vertikalt istället för liggandes i en låda. Ett tidningsrack funkar bra för detta.