Vilken färg är bäst att välja till saccosäcken?

Saccosäckar är bra på många sätt, en särskild fördel med dem är att de är väldigt flexibla till utseende och användningsområden. De finns i många olika former och färger och man kan sitta hur man vill i dem. Det som gör det svårt är också att de finns i många olika färger och det kan vara svårt att bestämma sig för vilken färg man vill ha sin saccosäck i. Vilken färg är egentligen bäst? Svaret är att det inte finns någon färg som är bäst, allt beror på ändamålet.

Blå och grönt är färger som anses avkopplande och avslappnande. Om målet är att ha saccosäcken för att vila eller ta det lugnt i, så kan därför dessa färger vara ett bra alternativ. Orange och rött är däremot energirika färger, som verkar uppiggande, vilket gör att de inte är lika lämpade för det ändamålet. Svart, vit och grå är neutrala färger som passar oavsett vad man tänker använda säcken till. Vit ser dock fort smutsigt ut, grå kan vara lite tråkig i vissa fall och svart kan kännas väldigt mörk, så man får fundera lite innan man väljer dem.

Hur färgerna påverkar oss kan kännas viktigt, men det viktigaste är kanske ändå hur färgen passar ihop med inredningen. Man måste hela tiden göra val och om man har ett enfärgat rum kan det vara klokt att fundera över om man vill att saccosäcken ska vara färgklicken i rummet eller om den ska fortsätta att gå i samma färg som resten av rummet. Har man å andra sidan redan ett väldigt färgsprakande rum kan det vara bra att fundera på om man vill tillföra ännu mer färg till rummet eller om man vill ha en mer neutral färg som svart, vit eller grå.

Det kan också vara bra att tänka på färgcirkeln. Grönt ligger mitt emot rött i färgcirkeln och därför har man ofta mycket grönt i operationssalar på sjukhus. När man opererar ser man mycket rött blod och då är det bra för ögonen att vila upp sig med en helt motsatt färg. Om man har ett hellila rum kan det därför vara skönt med en gul saccosäck. Gult i ett lila rum kan dock skära sig lite grann ibland, därför kan man göra som man vill eller prova sig fram.

Som synes ovan finns det många olika sätt att tänka på när man väljer färg till sin saccosäck, men det viktigaste att tänka på är ändå att ta en färg som man själv tycker om.